SWINGCATALYST
Startside
Rotasjonskraften gir lengre slag...

Hvordan påvirker rotasjonskraften lengden på golfslaget?

Rotasjonskraften er en avgjørende faktor for å oppnå gode resultater i mange sporter, som f.eks tennis, baseball og boksing. Ikke minst gjelder dette også for golf. Forestill deg en golfer som roterer hoften bakover og dermed spenner opp ”strikken” i baksvingen. Energien som lagres i denne bevegelsen utløses så i nedsvingen og overføres gjennom golfkølla til ballen slik at denne flyr avgårde mot sitt respektive mål.
Fram til nå har det vært vanskelig å forklare hvordan en golfspiller benytter seg av underlaget til å skape nok energi og kraft til å slå ballen hundrevis av meter avgårde. Se for deg at du står barfot på en flate dekket av speilblank is og skal slå en ball så langt du kan. Det blir garantert ikke langt. Har du derimot ordentlig skotøy og står støtt på en jordlapp har du alle muligheter til generere kraften til å slå ballen dit du vil. Det er denne kraften vi refererer til som rotasjonskraft.
Gjennom å studere data fra flere av verdens beste spillere har vi fått klare indikasjoner på hvordan disse spillerne skaper og bruker rotasjonskraften, og ikke minst hvordan de timer rotasjonskraften i forhold til balltreffet. Denne informasjonen vil hjelpe deg til å utnytte kraften du skaper i golfsvingen på en best mulig måte. Med andre ord, jo mer kraft du skaper og det mer effektivt du bruker denne kraften jo lengre kan du potensielt slå ballen. Dette oppnår du ved hjelp av Swing Catalyst!
 

 
Byneset Golf - Postboks 27 - 7074 Spongdal | Administrasjon 72 59 51 51 | Booking 72 59 51 52 | Fax 72 59 51 50 | nina@bynesetgolf.no
Webredaktør: Aud Øyås Aasen