SWINGCATALYST
Startside
En revolusjon innen golftrening...
Inntil nylig har golftrening vært mer eller mindre ”en-dimensjonal”. Ved bruk av videokamera har golfinstruktøren etterhvert mer effektivt kunne studere svingteknikken til sine elever. Men hva med de kreftene og bevegelsene som det blotte øyet og et videokamera ikke fanger opp;  de usynlige kreftene som ligger bak det gode golfslaget? Rotasjonskraft, vektforflytning, tyngdepunkt og trykk mot underlaget er viktig informasjon om golfsvingen som man tidligere ikke har hatt tilgang på. Dette er krefter og bevegelser som ligger til grunne for det gode golfslaget. Gjennom nærmere ti år har Swing Catalyst i samarbeid med NTNU utviklet en kraftplateteknologi som nå gjør det mulig å måle og vise de usynlige kreftene som virker i en golfsving.

Verdens beste golfspillere bruker Swing Catalyst...
Flere av verdens beste golfspillere, som Geoff Ogilvy, Stuart Appleby, Aaron Baddeley, Matt Kuchar, KJ Choi og Bill Haas er allerede blitt ivrige brukere av Swing Catalyst. Ved å studere data fra disse spillerne og sammenligne med data fra ”golferen i gata” har man sett klare sammenhenger på hva de beste gjør forskjellig fra den gjennomsnittlige golfspilleren.
Ved å bruke en såkalt launch monitor (dopplerradar som måler slaglengde, kølle- og ballhastighet, spinn, retning etc) i kombinasjon med kraftplateteknologien og videokamera kan man nå i tillegg studere korrelasjonen mellom alle bevegelsene i golfsvingen og selve resultatet av golfslaget. Hvordan påvirker en liten endring i vektforflytningen lengden eller retningen på slaget? Mange har blitt overrasket over resultatet. Og like mange har blitt overrasket over hvor effektivt golftreningen nå kan gjøres.

Byneset Golf - Home of Swing Catalyst...
På Byneset kan du booke tid i Swing Catalyst Studio ved å kontakte Fredrik Mohall i proshopen. Fredrik har fått grundig opplæring i teknologien og har gjennom høsten og vinteren opparbeidet seg god erfaring på systemet. I tillegg til en effektiv treningsøkt vil du få med en video hjem som sammenfatter hele leksjonen i korte trekk, slik at du enkelt kan se framgangen fra gang til gang. Videoen inneholder din  egne svinger filmet fra 3 forskjellige kameravinkler, kommentarer fra instruktøren og ikke minst resultatet av slagene dine. Det er også mulig å få sammenlignet sin egen sving i slow motion med flere av de beste spillerne i verden


 

 
Byneset Golf - Postboks 27 - 7074 Spongdal | Administrasjon 72 59 51 51 | Booking 72 59 51 52 | Fax 72 59 51 50 | nina@bynesetgolf.no
Webredaktør: Aud Øyås Aasen