ELITE OG JUNIOR
Elite
Elitematcher
Junior
Barn & Golf
Instagram
Martin ser fremover mot proffspill...

Hvem er du?
Martin Ulseth, 20 år fra Klæbu. Jeg tok grønt kort som 7 åring og har spilt fast siden. Som 16 åring flyttet jeg til Akershus for å gå idrettsfag med golf på Hvam videregående skole. Lysten til å satse på golfen begynte for alvor å ta form i løpet av de tre årene på Hvam, der jeg opplevde en fin utvikling som golfspiller. Da jeg begynte der hadde jeg 4,5 i hcp og nå har jeg +0,2 i hcp. Jeg har hatt jevn progresjon hvert år og ønsker å trene mer og hardere enn før for å fortsette denne framgangen. Nå er jeg ferdig på skolen og har flyttet hjem til Klæbu igjen, og kan dermed bruke all den tiden jeg ønsker på golfen. Fra og med denne sesongen har jeg fått status som profesjonell golfspiller og på sikt så ønsker jeg å kunne leve av golfen.

Hvorfor valgte du Byneset Golfklubb etter at du er ferdig med videregående?
Det er flere årsaker til at jeg valgte Byneset Golfklubb etter at jeg var ferdig med videregående og flyttet hjem. Først og fremst er det for at jeg skal få de treningsmulighetene og den gode oppfølgingen som trengs fra en trener. Det mener jeg at jeg får fra Lars Martin på Byneset. I tillegg får jeg god støtte fra golfklubben slik at jeg har mulighet til å satse. Andre grunner er anlegget, man skal lete lenge etter bedre treningsanlegg og bane enn Byneset. Totalt sett så tror jeg Byneset Golfklubb har de fasilitetene og gir den støtten som trengs når jeg satser.

Hva er ditt største øyeblikk så langt i golfkarrieren?
Vanskelig å trekke fram hva som er mitt største øyeblikk så langt i golfkarrieren. Hvis man ser på plasseringer så hadde jeg min beste plassering på forrige Norgescup på Stiklestad. Da kom jeg på delt tredje. Mens under min første Nordea Tour-start på Borre i midten av Juni spilte jeg veldig god golf, der en litt for dårlig første runde gjorde slik at jeg ikke klarte cuten. Da gikk jeg -1 på to runder (75 og 70 slag). Fra junior nivå har jeg flere turneringer som jeg setter høyt, jeg hadde en 1. Plass totalt på Region Tour (sesongen 2013, best gjennom 6 turneringer), 4. plass på Titleist Tour på Stiklestad og en 11. plass fra junior NM på Bogstad med et sterkt startfelt som jeg kan trekke fram.
 
Hva er målene dine i 2016?
Målene mine i 2016 er først og fremst å kjempe i toppen på Norgescup, prøve å spille noen mini tourer i Sverige som kan gi god turneringstrening. Jeg har planer om å spille noe på Ecco Tour og Nordea Tour (begge inngår i Nordic League). Norgesmesterskapet er et viktig mål, og i år inngår den i turneringsserien Nordic League. Men hovedmålet for sesongen er å spille Nordic League kvalifiseringen på slutten av sesongen, og få fast plass på turneringsserien til neste sesong. Nordic League er hovedsakelig i Skandinavia, og består av turneringer på de nasjonale turene til Danmark (Ecco Tour), Finland (Finsk Golf Tour), Norge og Sverige (Nordea Tour)

 
Hva er målene etter 2016?
Etter 2016 er målet først å ha en fast plass på Nordic League og kunne være med å hevde seg der. Turneringsserien Nordic League har så mange turneringer at det gir en fullverdig sesong og er derfor en av de store målene. Dette kan være første steg til å kunne leve av idretten som er det jeg ønsker å oppnå med golfen. Videre mål på sikt er å komme seg til neste steg i Europa som er Challenge Tour.

Hvor mye trener du hver uke?
Det varierer litt hvor mye jeg trener i løpet av en uke, alt etter om jeg har turnering i helgene eller ikke. Men jeg ligger nok mellom 25 og 35 timer i uka, pluss turneringer de fleste helgene.
 
Hva er ditt store forbilde innen golfen og hvorfor er han/hun det?
Mitt forbilde innen golfen er Rory Mcilroy, har egentlig ikke noe godt svar på hvorfor. Jeg har alltid likt han både som spiller og person. Han virker som en hyggelig person og jeg mener han står fram som et godt forbilde og jeg mener han fremstiller golfen på en god måte. I mine øye har han det som skal til for å være blant de beste i verden.

Hva er tipsene dine til unge golfspillere som lenger frem i karrieren ønsker å satse på golfen som idrett?
Jeg ville rådet de til å spille og trene så mye som mulig, så lenge de har det morsomt og ønsker det selv. I tillegg mener jeg at det ikke kreves å være på et høyt nivå som ung, så lenge lysten og fremgangen er der så er det bare å jobbe målrettet mot målene sine. Det er ingenting i veien for å nå toppen i en alder av 25 eller 30.

Birdie og eagleklubben din – hva er det?
Jeg har startet opp en Birdie og Eagleklubb som et tiltak for å støtte opp om min proffsatsning.
Det er noe både privatpersoner og bedrifter kan være med på.
Gjennom sesongen skal jeg spille flest mulig turneringer både i Norge og Sverige, så da blir Norgescup og turneringer med pengepremier grunnlaget for Birdie & Eagle klubben.

Som medlem i denne klubben støtter du meg med følgende:
   • 10 kr pr Birdie han gjør i turneringer på nivå Norgescup og høyere.
   • 25 kr pr Eagle han gjør i turneringer på nivå Norgescup og høyere.
Det er satt et maks tak pr medlem på kr 2000,- for sesongen 2016

Faktura blir utstedt i løpet av Oktober 2016 til bidragsytere.
Som medlem vil du også få oppdateringer på spill og resultater underveis.
Jeg håper du vil være med å støtte meg i oppstarten av min profesjonelle karriere!
For å være med å støtte meg trenger du å sende en mail til: martin@martingolf.no
For spørsmål forøvrig ring Martin tlf: 476 27 112
 NYHETER
13.03.2018
Bedriftsgolf 2018
Les mer
25.08.2017
Volvo Tour Trøndelag...
Les mer
24.08.2017
Ny og nyttig app...
Les mer
22.08.2017
Medlemstur til Spania...
Les mer
16.08.2017
Årets sponsorturnering...
Les mer
25.07.2017
Breddesatsing blant seniorene...
Les mer
10.07.2017
SRIXON TOUR 2017...
Les mer
22.06.2017
Pink Cup 2017...
Les mer
26.05.2017
Generalforsamling i BGS...
Les mer
02.05.2017
Barn & Golf på Byneset...
Les mer
18.04.2017
Oppstarsmøte for damegruppa...
Les mer
03.04.2017
Nytt styre...
Les mer
07.03.2017
Ny ligningsverdi...
Les mer
20.05.2016
Turneringer...
Les mer
 
Byneset Golf - Postboks 27 - 7074 Spongdal | Administrasjon 72 59 51 51 | Booking 72 59 51 52 | Fax 72 59 51 50
Webredaktører: Aud Øyås Aasen